Ξεκινάμε τη δοκιμή με το πιο οικονομικό Pintia, που παράγεται από το 1997 σε ξεχωριστό οινοποιείο στη γειτονική ζώνη Toro. Αρωματικά πολύ συμπυκνωμένη, ‘νεοκοσμίτικη’ μύτη με μαύρο φρούτο, μαύρο κεράσι, γλυκόριζα, φρούτα του δάσους, μαύρα μούρα, βύσσινα, λίγο δαμάσκηνο, ορυκτές νότες, βανίλια, φουντούκια και σοκολάτα γάλακτος. Μέτρια οξύτητα, υψηλές αλλά γλυκιές και ώριμες τανίνες. Υψηλό αλκοόλ (14,2%), γεμάτο σώμα, μακρά επίγευση. Έμφαση στο φρούτο και τη δύναμη, παρά στη φινέτσα που έχουν τα κρασιά της Ribera del Duero. Το κρασί καλλιεργείται σε 100 εκτάρια (~1.000 στρέμματα) όπου επικρατούν δύο ειδών εδάφη: χαλαζιακά και αμμώδη, περίπου ίσης αναλογίας. Στα αμμώδη εδάφη τα αμπέλια είναι 70-100 ετών και δεν έχουν προσβληθεί από φυλλοξήρα.
Τιμή λιανικής κατά προσέγγιση: € 35-50 // Ετήσια παραγωγή 250.000 φιαλών