Λίστες Κρασιού
Θεματικές, ξεκάθαρες και ιντριγκαδόρικες, χωρίς να φοβίζουν τον πελάτη. Εμπνέουν και κάνουν ό,τι δεν κάνουν πολλές λίστες: πουλάνε κρασί

Έχετε οργανώσει στην εντέλεια κουζίνα, πιάτα, concept, διακόσμηση, service, ατμόσφαιρα και φτάσατε στη δημιουργία λίστας κρασιών…  Πονοκέφαλος!

Για να ξεμπερδεύετε αναθέσατε τη δημιουργία της λίστας κρασιών στον πωλητή της Εταιρείας που σας προμηθεύει. Δεν ξεμπερδέψατε όμως ακριβώς γιατί η λίστα… δεν πουλάει! Όταν η λίστα εξυπηρετεί τα ζητούμενα του πωλητή (προμηθευτή) και όχι του αγοραστή (εστιατορίου) συνήθως αποτυγχάνει να εξιτάρει, να κινήσει το ενδιαφέρον και να δημιουργήσει θεματικές, καθώς δεν έχει concept.

Οι λίστες κρασιού που συντάσσω αφηγούνται ιστορίες, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα, είναι οργανωμένες, εργονομικές και εστιασμένες στο αποτέλεσμα που αποτελεί το τελικό ζητούμενο του κάθε επιχειρηματία: αυξάνουν θεαματικά τις πωλήσεις κρασιού και την αντίστοιχη κερδοφορία.

Ακόμα σημαντικότερα, μια ενδιαφέρουσα λίστα προσθέτει αξία στην εμπειρία του πελάτη και αναβαθμίζει τη θέση που κατέχει η επιχείρησή σας στο μυαλό και την καρδιά του, ενώ δημιουργούν κίνητρο για επανάληψη της επίσκεψης.

Αντιμετωπίζω κάθε επιχείρηση ξεχωριστά, λαμβάνοντας υπόψη το κοινό και τον χαρακτήρα της είτε πρόκειται για ένα πολυτελές εστιατόριο, ένα ξενοδοχείο, ένα casual εστιατόριο μοντέρνας ελληνικής κουζίνας ή ένα fusion urban εστιατόριο μέχρι μια παραθαλάσσια ψαροταβέρνα ή μια καφετέρια με απαιτήσεις.

Ενδεικτικές συνεργασίες

Έχουμε δημιουργήσει λίστες κρασιού για αρκετές επιχειρήσεις εστίασης και φιλοξενίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σας παρουσιάζουμε ενδεικτικά κάποιες από τις δουλειές μας:

 

01
Τheion
Guilford, UK

Περιγραφή Επιχείρησης
Δημιουργική ελληνική κουζίνα με έμφαση σε σπάνια και ποιοτικά υλικά από την Ελλάδα (φάβα Σαντορίνης, σαρδέλες Δωδεκανήσων, ελληνικός μαύρος χοίρος κλπ)

Στρατηγική της Wine List
Δημιουργία λίστας 60-70 κρασιών με προσεκτική επιλογή ελληνικών κρασιών αδιαμφισβήτητης ποιότητας σε όλες τις κατηγορίες τιμής. Εμβόλιμη συμμετοχή (σκοπίμως) μιας μειοψηφίας σπουδαίων διεθνών κρασιών ώστε η λίστα να αποκτήσει διεθνή χαρακτήρα και κύρος. Ταξινόμηση σε κατηγορίες ανά στυλ και σύντομη περιγραφή της κάθε υποκατηγορίας.

Αξιολόγηση από τον επιχειρηματία
“Οι πελάτες μας έρχονται και μου λένε: ‘αυτός που έφτιαξε τη λίστα είναι τρελός με το κρασί και έβαλε στη λίστα όλη του την τρέλα’! Θέλω να ευχαριστήσω τον Γρηγόρη Κόντο για τον ενθουσιασμό, το πάθος και τον επαγγελματισμό του, αλλά κυρίως επειδή κατάλαβε και αγκάλιασε την δική μας επιχειρηματική ιδέα. Ήταν 100% προσηλωμένος στο project και το ολοκλήρωσε με εξαιρετική επιτυχία και στην ώρα του. Όλα αυτά τα στοιχεία μας έπεισαν ότι όχι μόνο δουλέψαμε με το σωστό άνθρωπο, αλλά και με τον καλύτερο. Τον συστήνουμε ανεπιφύλλακτα σε όλους τους συναδέλφους που θέλουν να στοχεύσουν σε παθιασμένους οινόφιλους και foodies. Αυτή τη συνεργασία την ευχαριστηθήκαμε πραγματικά.”

Αντώνης Δεναξάς
Co-owner Theion

02
Armonia Bay Hotel
Κοκκάρι Σάμου

Περιγραφή Επιχείρησης
Boutique ξενοδοχείο στο Κοκκάρι Σάμου ακριβώς πάνω από την παραλία Τσαμαδού με πελατεία κυρίως από την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη.

Στρατηγική της Wine List
Δημιουργία μιας συνοπτικής λίστας οκτώ κρασιών για τις ανάγκες του ξενοδοχείου, με έμφαση στην εντοπιότητα (κρασιά Σάμου). Συμπλήρωμα με κρασιά από άλλες αντιπροσωπευτικές περιοχές της οινικής Ελλάδας.

Αξιολόγηση από τον επιχειρηματία

«Η συνεργασία μας υπήρξε καθοριστική στην αναβάθμιση του επιπέδου του bar μας. Η νέα λίστα κρασιών μας δεν καλύπτει απλά το φάσμα του γούστου των πελατών μας αλλά με τη σωστή της δομή και τις στοχευμένες περιγραφές της παρακινεί τους πελάτες στη δοκιμή ολοένα και ποιοτικότερων κρασιών.

Το σημαντικότερο όμως για εμάς -πέραν του οικονομικού οφέλους- είναι η βελτίωση της εμπειρίας των επισκεπτών μας. Η ικανοποίηση των πελατών μας και η ζήτηση είναι τέτοια που ξεκινάμε τη δημιουργία της λίστας για το νέο μας εστιατόριο. Το καλό κρασί και οι οινικές δοκιμές έδωσαν προστιθέμενη αξία στο προϊόν φιλοξενίας που αγοράζει ο πελάτης μας. Αξίζει να επενδύσει κανείς στο καλό κρασί.»

Αλέξανδρος Μαντόγλου
Ιδιοκτήτης Armonia Bay Hotel

03
Τζι-Τζι
Δονούσα, Κυκλάδες

Περιγραφή Επιχείρησης
Δημιουργική ελληνική κουζίνα (σταθερά #1 στο TripAdvisor) με την ομορφότερη ίσως θέα των Κυκλάδων.

Στρατηγική της Wine List
Έμφαση στα ελληνικά κρασιά από τις Κυκλάδες και δευτερευόντως από άλλα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα, με ομαδοποίηση ανά στυλ γεύσης και έξυπνες περιγραφές για κάθε κρασί.

Αξιολόγηση από τον επιχειρηματία

«Η συνεργασία μου με τον Γρηγόρη Κόντο μόνο καλό μου έκανε για τους εξής λόγους:

  • Κέρδισα πόντους στα ματιά των πελατών, που το κρασί για αυτούς είναι το απόλυτο συνοδευτικό του φαγητού τους
  • Διαφοροποιήθηκα από τα υπόλοιπα εστιατόρια της περιοχής μου
  • Με την λίστα αυτή κατάφερα να μπω στο δίκτυο Aegean cuisine
  • Ανέβασα την ποιότητα των οινοπροτάσεών μου, ξεφεύγοντας από το χύμα ντόπιο και τον ασκό
  • Το πάθος, η αγάπη και η μεταδοτικότητα του Γρηγόρη με έκανε να δω κι εγώ το κεφάλαιο «οίνος» με τα δικά του μάτια -πολύ σημαντικό για μένα αφού καλούμαι να το σερβίρω.

Όσον αφορά την επικοινωνία μας ήταν απόλυτα κατανοητός, οι απαντήσεις και οι λύσεις του άμεσες και χωρίς καθυστερήσεις, το ενδιαφέρον του από την επιλογή των κρασιών μέχρι και το τύπωμα της λίστας μου έδωσε επιπλέον χρόνο να ασχοληθώ με άλλα θέματα αφού ασχολήθηκε εκείνος με όλες τις λεπτομέρειες και το αποτέλεσμα ήταν άκρως επαγγελματικό.»

Λία Παπαπαύλου
Ιδιοκτήτρια ΤΖΙ-ΤΖΙ

04
SCRY Coffee Bar
Φωκίωνος Νέγρη 34 Κυψέλη, Αθήνα

Περιγραφή Επιχείρησης
All-day καφέ με έμφαση στους specialty coffees και πολυσυλλεκτικό κόσμο στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη στην Κυψέλη

Στρατηγική της Wine List
Σχετικά σύντομη wine list οκτώ επιλεγμένων κρασιών που να απευθύνεται σε μη εξειδικευμένο οινικό κοινό. Επιλογή τριών ετικετών για σερβίρισμα σε ποτήρι. Περιγραφές για όλα τα κρασιά.

Αξιολόγηση από τον επιχειρηματία

«Έπειτα από λεπτομερή ανάλυση των χαρακτηριστικών της επιχείρησής μας με τον Γρηγόρη Κόντο δημιουργήθηκε μέσω δοκιμών λίστα κρασιών βασισμένη στις ανάγκες και το προφίλ της επιχείρησης. Οι ολοκληρωμένες συμβουλές που αφορούν από την αποθήκευση μέχρι τον εξοπλισμό αλλά και την προβολή/προώθηση των κρασιών είχαν σαν αποτέλεσμα την αύξηση της ποιότητας της υπηρεσίας που παρέχεται στους πελάτες μας. Η εικόνα της επιχείρησης έχει σαφώς αναβαθμιστεί και αυτό είναι εμφανές από τις επαναληπτικές παραγγελίες που λαμβάνουμε. Δημιουργήθηκε ένα σαφές προβάδισμα της επιχείρησής σε μια συνεχώς αναπτυσσόμενη και ανταγωνιστική αγορά. Η άμεση επικοινωνία που υπάρχει επίσης για εμπλουτισμό των προϊόντων εξυπηρετούν επιτυχώς όλες τις ανάγκες που προκύπτουν στην πορεία. Ακόμα η συνεχής online παρουσία του Γρήγορη Κόντου αποτελεί σημαντικό χαρακτηριστικό που επιβεβαιώνει ότι είναι ένας συνεργάτης ενημερωμένος με μία συνεχή αναζήτηση στον χώρο του κρασιού κάτι που μπορούν και οι ίδιοι οι πελάτες μας να ανακαλύψουν.»

Βασίλης Δενδρινός
Ιδιοκτήτης, SCRY Coffee Bar