Τα Αφρώδη της Ιταλίας
Τα αφρώδη κρασιά της Ιταλίας εκφράζουν μοναδικά τις έννοιες της φινέτσας και του σκέρτσου. Βάζουμε στο μικροσκόπιο τα τέσσερα γνωστότερα αφρώδη της χώρας και τα ποτήρια γεμίζουν αφρό και φυσαλίδες διαφόρων στυλ, εντάσεων και γεύσεων. Κοινό στοιχείο όλων η εορταστική τους λάμψη και η προέλευσή τους από τη Βόρειο Ιταλία. Ποιες οι διαφορές τους;

Η Ιταλία αποτελεί συνώνυμο της κομψότητας και της φινέτσας στις συνειδήσεις εκατομμύρια ανθρώπων ανά την υφήλιο. Τα κρασιά και η γαστρονομία της δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση, με τα αφρώδη κρασιά της να εκφράζουν μοναδικά τις έννοιες της φινέτσας και του σκέρτσου. Βάζουμε στο μικροσκόπιο τα τέσσερα γνωστότερα αφρώδη της χώρας και τα ποτήρια γεμίζουν αφρό και φυσαλίδες διαφόρων στυλ, εντάσεων και γεύσεων. Κοινό στοιχείο όλων η εορταστική τους λάμψη και η προέλευσή τους από τη Βόρειο Ιταλία. Ποιες οι διαφορές τους;

 

* Το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο περιοδικό Grape (τεύχος #12, σελίδα 64) και παρουσιάζεται εδώ με την άδεια του εντύπου. Η εικονογράφηση είναι πρωτότυπη © Gregory Kontos

CREDITS | Φωτογραφία: Φάνης Μούρτος, Δείγματα: House of Wine & Trinity Wines, Φιλοξενία: House of Wine
ΣΤΥΛ ΚΡΑΣΙΟΥ
ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΣ
Ερυθρά Κρασιά «του Ψυγείου»
Κάποια κόκκινα κρασιά πίνονται στους δεκατέσσερις, δώδεκα, ακόμα και δέκα βαθμούς, πλησιάζοντας τις θερμοκρασίες των λευκών.