Οι Top Ελληνικές Ποικιλίες
Οι σπουδαιότερες και γνωστότερες ελληνικές ποικιλίες είναι οι λευκές Ασύρτικο, Μοσχάτο, Βιδιανό, Σαββατιανό, Ρομπόλα, η ερυθρωπή Μοσχοφίλερο και οι ερυθρές Ξινόμαυρο, Αγιωργίτικο, Μαυροδάφνη, Μαυροτράγανο και Λιάτικο. Αναλύουμε προέλευση, περιοχές καλλιέργειας, στυλ κρασιού, κύρια χαρακτηριστικά, δυναμικό παλαίωσης, ταιριάσματα με φαγητό και προτεινόμενους παραγωγούς!

* Το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά σε αγγλόφωνη έκδοση στο περιοδικό Grape (τεύχος #6, σελίδες 43-44) και παρουσιάζεται εδώ με την άδεια του εντύπου. Η εικονογράφηση είναι πρωτότυπη © Gregory Kontos

CREDITS | Φωτογραφία: Φάνης Μούρτος, Φιλοξενία & Δείγματα: House of Wine
ΣΤΥΛ ΚΡΑΣΙΟΥ
ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΣ
Αφρώδη Κρασιά
Γιορτινά και λαμπερά, προσθέτουν πάντα έναν εορταστικό τόνο στις στιγμές μας. Εξαιρετικά ως ice breaker, αλλά και για ένα δροσερό ξεκίνημα της κάθε γαστρονομικής βραδιάς.