Λίστες Κρασιού

Eίναι αρκετά συχνή στην Ελλάδα η ανάθεση της δημιουργίας λίστας κρασιών σε πωλητές Εταιρειών διανομής οίνου. Η λογική αυτή είναι πλέον ξεπερασμένη καθώς οι λίστες που εξυπηρετούν τα ζητούμενα του πωλητή (προμηθευτή) και όχι του αγοραστή (εστιατορίου) συνήθως αποτυγχάνουν να εξιτάρουν, να κινήσουν το ενδιαφέρον και βασικά να δημιουργήσουν θεματικές, καθώς δεν έχουν concept.

Οι λίστες κρασιού που συντάσσω αφηγούνται ιστορίες, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα, είναι οργανωμένες, εργονομικές και εστιασμένες στο αποτέλεσμα που αποτελεί το τελικό ζητούμενο του κάθε επιχειρηματία: αυξάνουν θεαματικά τις πωλήσεις κρασιού και την αντίστοιχη κερδοφορία, ενώ –ακόμα σημαντικότερα- βελτιστοποιούν ολόκληρη την εμπειρία του πελάτη και δημιουργούν κίνητρο για επανάληψη της επίσκεψης. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να αντιμετωπίζω κάθε επιχείρηση ξεχωριστά, σεβόμενη το κοινό και τον χαρακτήρα της.